Om Langeskov

Langeskov – en naturskøn ramme
om et aktivt familieliv

Kombinationen af topmoderne, miljøvenlige familieboliger i et skønt grønt lukket område, Fyns bedste skole, en helt ny daginstitution og 10 minutters transport til Odense - det er Langeskov i Kerteminde Kommune. Med hav, strand, land, masser af erhverv og et rigt foreningsliv er Langeskov den perfekte ramme for et moderne familieliv.

Langeskov har særdeles gode trafikale forhold, et godt handelsliv og en betydelig industri. Langeskov ligger ved hovedvejen mellem Odense og Nyborg og med jernbanen gennem byen. I 2016 bliver der etableret et togstop med en transporttid til Odense på 8 minutter. Mange unge familier har fået øjnene op for mulighederne i Langeskov, og bosætningen er stigende – lige nu bor der 4.000 mennesker i Langeskov.

 

Et grønt boligområde med skole
og institution lige om hjørnet

Langeskov Nord ligger smukt i den nordlige del af Langeskov med kig mod det åbne land mod nord, øst og vest. Mod syd grænser det op til et større boligområde i Langeskov by. Hensigten er at skabe et grønt boligområde med forskellige boligtyper og rekreative faciliteter - med fokus på arkitektoniske værdier og bæredygtighed. Her er boliger for alle generationer. Fyns bedste skole, Langeskov Skole ligger i området tæt op ad den nybyggede institution Mælkevejen.

 

Kultur, natur og fritidsoplevelser
i Langeskov Nord

Området omkring Langeskov byder på unikke naturoplevelser for hele familien.  Her får du en skøn blanding af hyggeligt havnemiljø, et godt handelsliv, mose og skov, åbne landskaber, skove, sandstrande og et roligt hav. Du kan nyde den skønne natur på de mange vandre- og cykelstier i området, der er masser af muligheder for fiskeri, sejlads og surfing, kajak, vandski og vinterbadning i det nyanlagt Søbad i Kerteminde.
Området byder på Fjord og Bælt centret, kunstnere og gallerier er drysset ud med rund hånd, og I kan besøge museer, slotte og herregårde tæt på. Der er heller aldrig langt til lokale producenter af frugt og grønt, og ikke mindst most og vin i verdensklasse.

 

Institutioner og skoler

I Langeskov Nord ligger den nybyggede institution Mælkevejen, der er en integreret institution med plads til 220 børnehavebørn, 24 vuggestuebørn samt gæstedagpleje med 10 børn.
Kreativitet og innovation, science, sundhed samt bæredygtighed er grundstenene i institutionens hverdag. De 220 børnehavebørn er fordelt i tre børnehuse og vuggestuebørnene i deres eget hus. I hvert børnehus er der en yderligere inddeling i mindre grupper.
Læs mere om den integrerede institution Mælkevejen her https://kerteminde.inst.dk/Foresides/IntraForeside.aspx?Location=IP.10&PublicMenuNodeId=17

Langeskov Skole er den lokale skole med et elevtal omkring 600. Skolen er delt op i to afdelinger, Pilen for 0.-3. klasse med SFO og Bakken for 4.-10. klasse. Langeskov skole blev i 2013 kåret som den bedste skole på Fyn i en undersøgelse fra den borgerligt-liberale tænketank Cepos. Skolen er nummer 12 på landsplan.
Læs mere om Langeskov Skole her http://www.langeskov-skole.dk

Kommunens prioritering og planer for Langeskov kan udmøntes i de følgende fokusområder:

 • En tilgængelig by – god infrastruktur
 • Boliger i attraktive omgivelser – tæt på indkøbsmuligheder, offentlig transport og naturen
 • Vækstby for erhverv - stærk erhvervsby
 • En levende bymidte - i en attraktiv og synlig bymidte
 • Det rekreative bånd - grønne områder, natur og nærhed til åbne landskaber med moser og bytoften

 

Kerteminde Kommune

Kerteminde er en gammel købstad med 600 år på bagen og et indbyggertal på 24.000.
Kommunen er præget af industri, erhverv, god trafikal placering tæt på motorvejen, 10 minutters kørsel til Odense.
Med sine godt 20.500 ha land spænder Kerteminde Kommune bredt over den varierede nordøstfynske natur – mellem fjord og bælt, over bakkede marker, store skove og idylliske landsbyer, fra Margueritruten i nord til motorvejen i syd ligger vi i et af Danmarks smukkeste naturområder.

Naturen, kunsten og kulturen er nogle af de bærende værdier i kommunen. Kommunen har et stærkt forenings- og idrætsliv og byen kan byde på teater, cafeer og restauranter, museer med kunst og lokalhistorie, svømmehal, roklubber, idrætsanlæg, forsamlingshuse, biograf, seniorhøjskole og ældrecentre. Kerteminde Kommune har gang i byudviklingen med Renæssancehavnen – det nye fælles rum for borgerne.  Her er havnestemning for alle pengene med fiskerihavn, erhvervshavn og jollehavn og med en årlig havnefest. Også i den gamle industrihavn skal der ske noget nyt. 

Læs meget mere om Kerteminde på www.kerteminde.dk

 

 • Skolebus max 200 m
 • Indkøbscenter 800 m
 • Sportscenter max 1800 m
 • Odense 15 km Nyborg 20 km
 • Togstop max 950 m
 • Skole og børnepasning max 1500 m

© Copyright 2010 | Mogens Knudsen Langeskov A/S | Hvileholmsvej 13 | DK-5550 Langeskov | Tlf.: +45 65 38 14 06 | E-Mail: mk@mk-as.dk